Laboratorium

Glazen pot met pipet en gefilterd kraanwater getest in een onafhankelijk laboratorium om de prestaties van de kraanfilters te controleren

Doen Tappwaterfilters echt wat ze beloven?

Bij Tappwater zijn we trots op de kwaliteit van onze producten en willen we transparant zijn voor onze klanten. Daarom voeren we elk jaar een reeks onafhankelijke laboratoriumtests uit volgens de NSF-42- en NSF-53-normen om de prestaties van onze kraanfilters te controleren en zijn we het enige waterfilterbedrijf dat openlijk laboratoriumtestresultaten en certificaten deelt:
EcoPro/EcoPro Compact: Laboratoriumtestresultaatrapport 
BottlePro: Laboratoriumtestresultaatrapport

 

We hebben de volgende testzegels en certificeringen:

Wat filteren TAPP Waterwaterfilters?

Op basis van onze tests en onderzoek verwijderen de TAPP Water EcoPro- en EcoPro Compact kraanfilters met hun 5-traps microfiltratietechnologie meer dan 100 verontreinigende stoffen1 uit het leidingwater en verminderen ze meer dan 30 andere stoffen.

De BottlePro drinkfles met Ahlstrom Disruptor™ filter verwijdert 99,999% van alle ziekteverwekkers zoals virussen, bacteriën en parasieten en filtert 80+ verontreinigende stoffen.

Overzicht van gefilterde stoffen (EcoPro/EcoPro Compact):

Stof Beschrijving Filterresultaat
Kalk

TAPP Waterwaterfilters voorkomen de vorming van kalk (verminder de hardheid niet) in de waterkoker, in de koffiemachine, in de gootsteen, in waterflessen, in kannen en waar kraanwater ook wordt gebruikt - dankzij onze beschermde kalkremmerformule.

Afhankelijk van de hardheid van het water, zelfs bij gebruik van TAPP Waterfilters, kan dit echter leiden tot zichtbare vorming van kalk of Kalkvlekken komen eraan. Deze zijn echter niet zo koppig en zijn meestal makkelijker te verwijderen.

tot 80% EcoPro

 

tot 70% EcoPro Compact

Onaangename smaak, kleur en geur Wordt over het algemeen veroorzaakt door chloor, zijn bijproducten en organische onzuiverheden 95% of meer
Chloor en chlooramine Chloor wordt toegevoegd om leidingwater te desinfecteren tegen schadelijke virussen en bacteriën 95% of meer
Chloorbijproducten Meer dan 100 bijproducten, waaronder 32 bekende chloorbijproducten (VOS) zoals THM's, geïdentificeerd als potentieel kankerachtig 95% of meer
Microplastics Kunststof onderdelen met een lengte van enkele micrometers 100%
Zware metalen Lood, nikkel, koper, zink, mangaan - worden vaak opgelost in oude pijpleidingen 80 - 95%
Pesticiden 14 vermelde pesticiden, waaronder chloordane, heptachloor en lindaan 95% of meer2
Herbiciden 12 vermelde herbiciden, waaronder 2,4-D en atrazine 95% of meer2
Nitraat en nitrieten

Over het algemeen veroorzaakt door meststoffen. In tegenstelling tot nitraten zijn nitrieten in een zeer lage concentratie in het water aanwezig

De filtratie-efficiëntie ten opzichte van nitraat is afhankelijk van de pH-waarde van het water (getest op 6,5 pH) en kan in eerste instantie laag zijn en toenemen met toenemend gebruik van de patroon.

Tot 70%
Farmaceutische producten Geneesmiddelen en hormonen in zeer lage concentraties werden gevonden in kraanwater, bijvoorbeeld atenolol, carbamazepina, oestron, meprobamaat en trimethoprim 95% of meer2
PFAS Dit omvat PFOA, PFOS en PFNA 90% of meer2
Ziekteverwekkers De meeste "slechte" bacteriën, waaronder E.Coli en microbiële cysten, waaronder Giardia en Cryptosporidium 95% of meer
Troebelheid Troebelheid is een maat voor de mate waarin het water zijn transparantie verliest door de aanwezigheid van zwevende deeltjes 90% of meer

  
1 Het percentage efficiëntie van het filter en de levensduur zijn afhankelijk van de initiële kwaliteit van het leidingwater en de hoeveelheid gefilterd water. Over het algemeen is het filter alleen geschikt voor leidingwater dat voldoet aan de voorschriften van de EU-drinkwaterverordening. Bovendien mag er geen warm water worden gefilterd om de patroon niet te beschadigen.
2 Gebaseerd op openbaar onderzoek door het National Institute of Health (VS) en andere onderzoeksinstellingen naar actieve kool in blokvorm, zoals gebruikt in TAPP Waterfilters.

Wat filteren TAPP Waterwaterfilters niet?

Een veel voorkomend misverstand is dat een waterfilter alles uit het kraanwater moet halen. Hier is een lijst met stoffen en parameters die TAPP Water waterfilters niet verwijderen of verminderen en waarom.

Stof Beschrijving
Gezonde mineralen Gezonde mineralen zijn calcium, kalium, magnesium, chloride, etc., die mensen nodig hebben om te leven. Deze essentiële mineralen worden slechts onbeduidend verminderd of bewaard door de koolstofblokken in TAPP Waterfilters.
Hardheid

Hard water is water met een hoge concentratie calcium en magnesium. Voor drinkdoeleinden is hard water meestal een voordeel. Hard water veroorzaakt echter kalkaanslag, die vaak als een probleem worden gezien. De beschermde kalkremmerformule van TAPP Water voorkomt echter de vorming van kalk tot 80% zonder calcium en magnesium te verwijderen.

Afhankelijk van de hardheid van het water, zelfs bij gebruik van TAPP Waterfilters, kan dit echter leiden tot zichtbare vorming van kalk of Kalkvlekken komen eraan. Deze zijn echter niet zo koppig en zijn meestal makkelijker te verwijderen.

TDS (Totaal Opgeloste Vaste Stoffen) TDS zijn in feite mineralen zoals anorganische zouten en kleine hoeveelheden organische stoffen die worden opgelost in water. Dit zijn meestal calcium, magnesium, natrium, kalium, carbonaat, bicarbonaat, chloride en sulfaat. TDS geeft in geen geval aan of het water drinkbaar is of niet. De meeste laboratoriumrapporten gebruiken elektrische geleidbaarheid in plaats van TDS. Omdat mineralen in het water niet significant worden verminderd, verandert de geleidbaarheid van het water niet.
pH De pH-waarde is een maat voor de zuurgraad of alkaliteit van water. Een pH-waarde van 6,5-8,5 wordt als normaal beschouwd en het lichaam past de pH-waarde na het drinken aan de normale toestand van het lichaam aan (bloed = pH 7,4).

 
Het volledige rapport van de laboratoriumtests en een lijst van alle stoffen die TAPP Waterwaterfilters verwijderen of verminderen, zijn hier te vinden:

Volledig rapport over de TAPP Water laboratoriumtests
EcoPro/EcoPro Compact: Laboratoriumtestresultaatrapport 
BottlePro: Laboratoriumtestresultaatrapport

Lijst van alle stoffen die TAPP Water EcoPro/EcoPro Compacte waterfilters verwijderen
https://tappwater.co/es/lista-completa-de-sustancias-eliminadas-por-ecopro/
https://tappwater.co/nl/complete-list-activated-carbon-filtration/

Opmerking: De filtratie-efficiëntie is afhankelijk van de initiële kwaliteit, het volume en de pH-waarde van het gefilterde water (in onze laboratoriumtests 6,5 pH). Over het algemeen is het filter alleen geschikt voor leidingwater dat voldoet aan de voorschriften van de EU-drinkwaterverordening. Bovendien mag er geen warm water worden gefilterd om de patroon niet te beschadigen.

Contact form