Vergelijking tussen Brita en TAPP Waterfilters

Vergelijking tussen Brita en TAPP Waterfilters

18 maart 2021 Magnus Jern Geschreven door Magnus Jern

Brita vs TAPP water filter review

Als je op zoek bent naar een waterfilter om je kraanwater te verbeteren, kom je waarschijnlijk de merken Brita en TAPP tegen. Beide merken bieden waterfilters die bedoeld zijn om onzuiverheden uit het water te verwijderen en de smaak te verbeteren. In deze blogpost zullen we de verschillen en overeenkomsten tussen Brita en TAPP waterfilters bespreken, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen.

Brita Waterfilters

Brita is een bekend merk op het gebied van waterfiltratie. Ze bieden verschillende soorten waterfilters die gebruikmaken van een koolstoffilter om onzuiverheden zoals chloor, lood en andere verontreinigingen te verminderen. Brita waterfilters zijn gemakkelijk te installeren en hebben een eenvoudig ontwerp. Je vult gewoon de bovenste reservoir met kraanwater, en het water druppelt door het filter en komt in het onderste reservoir terecht. Brita waterfilters zijn vooral populair vanwege hun vermogen om de smaak van het water te verbeteren.

TAPP Waterfilters

TAPP is een opkomend merk dat zich richt op duurzame waterfiltratieoplossingen. Ze bieden een eenvoudig te installeren kraanfilter dat gebruikmaakt van een koolstoffilter om onzuiverheden te verwijderen. TAPP waterfilters zijn specifiek ontworpen om kraanwater te filteren en zijn compatibel met de meeste standaardkranen. Een van de voordelen van TAPP waterfilters is dat ze geen invloed hebben op de waterdruk, in tegenstelling tot sommige andere filters. Daarnaast is TAPP actief bezig met duurzaamheid en bieden ze een recycleprogramma voor gebruikte filters.

Vergelijking

Hier zijn enkele belangrijke punten om te overwegen bij het vergelijken van Brita en TAPP waterfilters:

  • Installatie: Brita waterfilters zijn vrij eenvoudig te installeren en vereisen geen speciale gereedschappen. TAPP waterfilters zijn ook gemakkelijk te installeren en passen op de meeste standaardkranen.

  • Filterprestaties: Zowel Brita als TAPP waterfilters gebruiken een koolstoffilter om onzuiverheden te verwijderen. De filterprestaties kunnen echter verschillen. Het is belangrijk om te controleren welke specifieke verontreinigingen elk filter kan verwijderen en of het voldoet aan de waterkwaliteitseisen van jouw regio.

  • Duurzaamheid: TAPP waterfilters zijn gericht op duurzaamheid en bieden een recycleprogramma voor gebruikte filters. Brita heeft ook een recyclingprogramma, maar dit is mogelijk niet beschikbaar in alle regio's.

  • Kosten: De kosten van Brita en TAPP waterfilters kunnen variëren, afhankelijk van het specifieke model en de regio waarin je woont. Het is de moeite waard om de prijzen te vergelijken en te overwegen welk filter het beste past bij jouw budget en behoeften.

Voor meer gedetailleerde informatie over de vergelijking tussen Brita en TAPP waterfilters, kun je de oorspronkelijke blogpost hier raadplegen.

Terug naar blog